tirsdag 21. oktober 2014

Kostholdsendring...enkelt??

En måned har gått siden siste innlegg, det betyr heldigvis ikke at jeg har lagt joggesko og treningsklær på hylla. Det er bare det at tiden flyr så innmari fort....

Har egentlig mange opplevelser jeg vil dele, men i dag har jeg lyst til å fortelle litt om ukene med Grete Roede.

8 uker er overstått, kostholdet er merkbart endret og det har gitt resultater på godt og vondt.

Jeg har aldri i hele mitt liv vært spesielt glad i mat, jeg spiser mer for å overleve. Derfor har jeg i mange år bare spist når jeg har vært sulten og den maten som har vært tilgjengelig på det tidspunktet.
Frokost har vært min største fiende, har aldri vært sulten tidlig på dagen og heller aldri tatt meg tid, mye bedre å sove litt lenger :-)
Når jeg først blir sulten må jeg selvfølgelig ha mat på sekundet og for å være helt ærlig så kunne jeg klart meg mye lenger enn de flest jeg kjenner på bare Marie-kjeks!

Men, i løpet av disse ukene har jeg nå en daglig rutine på det jeg spiser og dagen ser omentrent slik ut:

Frokost: 3 spiseskjeer gresk vaniljeyoughurt med chiafrø, granola og litt mandler.
Lunsj: 2 knekkebrød med makrell i tomat
Middag: noe fra oppskriftsheftet til Grete Roede, gjerne med kylling eller fisk, masse grønnsaker og fullkornspasta eller byggryn.
Kveldsmat: 2 knekkebrød med peanøttsmør som består av så og si 100 % peanøtter eller kalkun/kyllingpålegg etc.

Mellommåltid: frukt, grønnsaker, skyr eller god morgen zero.

Dette har i og for seg vært greit og å velge de sunne alternativene er ganske lett, men å spise fordi jeg MÅ har vært en utfordring. Det går seg selvfølgelig til med tid og stund og ja, nå er jeg oftere sulten enn tidligere da jeg klarte meg fint med to måltider per dag!

Så, etter 8 uker har jeg gått ned 8% av min opprinnelige vekt. Det er jeg selvfølgelig fornøyd med! Det bitte lille problemet er bare at jeg ikke fikk velge hvor på kroppen de kiloene skulle fjernes!!
Jeg har nok gått ned ganske så proporsjonalt på HELE kroppen, det vil jo med andre ord si at da jeg kom inn i en bukse som var en størrelse mindre så føles magen akkurat like stor ut...og selv om jeg innerst inne skjønner at det er smart at kroppen minsker proposjonalt så er jeg altså ikke helt fornøyd med det!

Det er i og for seg to steder på kroppen jeg kunne tenkt meg å ha litt ekstra, men der forsvinner det selvfølgelig i en rasende fart...for hvor ble det plutselig av rompa??? Den er flat som en pannekake! Finnes det forresten truser med push-up?
Det andre stedet jeg kunne tenke meg å beholde som det var er puppene. Egentlig så merker jeg ikke at de har blitt noe særlig mindre sånn til hverdags og med bh på...men her en kveld, sånn rett før legge tid fikk jeg meg ett lite sjokk! Jeg sto som vanlig i bare trusa, bøyd over vasken og pusset tenner. Av en ren tilfeldighet løfter jeg hodet og kikket i speilet. ( noe jeg faktisk ikke burde ha gjort!)
Nå skjønner jeg veldig godt hvor sammenligningen med pølseskinn har kommet inn i bildet for å si det sånn. Makan, hvor har innholdet tatt veien???  Så der sto jeg da og betraktet noe som minnet om to tomme kakesprøyteposer!!

Ja, ja, man kan jo ikke få både i pose og sekk! Får bare se hvordan dette ender, vi har nemlig satt i gang 8 nye uker med Grete Roede!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar